...

Lotte is psycholoog en heeft na haar studie een jaar of tien ervaring opgedaan in het bedrijfsleven en in het Hoger Onderwijs. Toen dit steeds meer ging knellen is ze haar eigen zoektocht gestart naar meer in verbinding staan met haarzelf, haar lichaam, vitaliteit, veerkracht, zingeving en rust.

Ze heeft gaandeweg ongewenste en belemmerende patronen leren te doorbreken, waardoor energie weer vrij kan stromen. De uitdagingen van het leven kan ze met meer helderheid, flexibiliteit en vertrouwen aangaan.

Het valt haar op dat er in de psychologie nog veel gewerkt wordt op mentaal niveau. Het lichaam wordt vaak niet meegenomen in het herstel van mentale klachten en trauma.

Daarom heeft Lotte als aanvulling op de Psychologie verschillende opleidingen gevolgd; ze is NeurOptimal® trainer, Orthomoleculaire therapeut, BrainQ therapeut, heeft diverse trainingen gevolgd gebaseerd op NLP (Neuro linguïstisch programmeren) en is HeartMath Health Professional. 

Lotte creëert met haar praktijk graag een plek waar u even stil staat bij u zelf. Bij hoe het met u gaat. Waar u de tijd neemt om te voelen en te ervaren. Om stress en weerstand los te laten, te ademen, te verbinden met uw hart en lichaam. Om uw grenzen te voelen.

En om het zelfregulerend vermogen van het lichaam te stimuleren. In dit proces van zelfonderzoek ontstaat er ruimte voor nieuwe ervaringen en vindt verandering plaats. Met als doel meer mentale fitheid en veerkracht.

Lotte Goorhuis

Lotte Goorhuis

Neurofeedback

Lotte Goorhuis is psycholoog en trainer Neurofeedback. Met neurofeedback wordt het brein op een veilige en eenvoudige manier getraind om op een effectievere manier met stress en prikkels om te gaan en vrij te komen van ongewenste automatische patronen.

Neurofeedback

Lotte past in haar consulten vaak neurofeedback trainingen toe. Aanvullend daaraan werkt ze met verschillende methoden, afgestemd op u en uw hulpvraag.

Iedereen krijgt te maken met stress. De mate waarin u hier flexibel en veerkrachtig mee om kunt gaan, bepaalt in hoeverre u er last van hebt. Neurofeedback traint het brein om flexibel en veerkrachtig met veranderingen om te gaan. Het brein krijgt tijdens de training feedback op het moment dat in het hersengolfpatroon sprake is van onrust, turbulentie en/of disbalans. Deze turbulentie houdt verband met het optreden van allerlei klachten. Door middel van de feedback die het brein krijgt, wordt het aangesproken op het zelflerend vermogen en zal het zichzelf herstellen. Neurofeedback is voor iedereen: kinderen en volwassenen.

Specialisaties

Lotte werkt graag met mensen die last hebben van stress gerelateerde klachten. U kunt hierbij denken aan angsten, burn-out, onzekerheid en paniek. Maar ook mensen die de verbinding met zichzelf zoeken, contact zoeken met hun lichaam, mensen die hun grenzen te lang over zijn gegaan, die rust en ontspanning zoeken of mensen die in een persoonlijke transformatie zitten en hier graag wat ondersteuning in willen hebben.

Lotte werkt niet alleen vanuit het cognitieve en vanuit ‘praten over’. Dit geeft vaak mooie inzichten, maar is op de lange termijn niet altijd effectief.

Het brein, hart en darmen staan in verbinding met elkaar en communiceren met elkaar. De gezondheid van de darmen en de mate waarin uw hart en brein coherent is, is van groot belang voor uw mentale fitheid. Zeker bij stress gerelateerde hulp vragen.

Werkwijze

Een consult bij Lotte duurt 1 uur. Er is ruimte voor gesprek, oefening en een neurofeedback training. De neurofeedback training duurt ongeveer 33 minuten. U zit in een lekkere stoel, hebt 5 sensoren op  hoofd en oren, luistert naar muziek en laat uw brein het werk doen. De sensoren brengen niets het hoofd in. Ze meten de hersenactiviteit. U hoeft niks te doen tijdens de training.

Naast Amsterdam is Lotte ook werkzaam in haar praktijk in Soest.

Klik hier voor gedetailleerde informatie over Lotte en haar praktijk.